Grönkål i Trädgårn - Trädgårn Södertälje
625
post-template-default,single,single-post,postid-625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Grönkål i Trädgårn

Grönkål i Trädgårn

Under november och fram till Jul skördar vi Grönkål, Svartkål och Purpurkål. Trädgårns Eko-Kål kan du köpa i innerstadsbutiker som Urban Deli, Kajsa Warg mfl eller Coop-butiker i S-tälje.

                               

Användningstips:

  • Gör din egen kålsoppa
  • Pressa bladen till frukostens färskjuice
  • Blanda i sallader. Om du fryser kålen innan får du en sötare/mjällare smak
  • Torka i ugnen. Lägg blad på plåt tillsätt lite olivolja och havssalt. Värme 40-50 grad. Ta ut kålen efter 10-15 min beroende av bladens storlek. Låt svalna och efter 20 min har du en krispiga o nyttiga chips.
  • Fritera bladen i stekpannan med olivolja, krydda m salt och lite chili (helst Padron-chili)

Till 1:a advent kan du även köpa  (Grön-, Svart- eller Purpurkål) i kruka. Placera den i köksfönstret/balkongen/utomhus och plocka dina egna kålblad när Du behöver. Plantorna är en vacker  och nyttig dekoration att ha i hemmet eller ge bort som advents”blomma”

Inga kommentarer

Skriv en kommentar